Leta i den här bloggen

25 augusti 2005

Tar tv 4 efter kvällstidningarnas snaskande?

Har Tv4 börjat ta efter kvällstidningarna genom att toppa med nyheter som saknar tyngd, men som ändå är så snaskiga att det appelerar tittare?

I kväll toppade kanalen med att en tokig pastor från Kansas är på väg till Sverige. Baptistpastorn Fred Phelps hatar homosexuella, han hatar och vill se Sverige utplånat på grund av vår inställning till homosexuella, han hatar vår kung som inte protesterade då Åke Green blev dömd för hets mot folkgrupp.

Tv4 hade gjort ett "grundligt" reportage, där man intervjuade representanter från både hovet och Säpo. Först därefter kom övriga nyheter. Jag kunde inte låta bli att både skratta och skaka på huvudet när jag hörde om baptistpastorns hat till allt och alla. Och visst tycker jag att hans besök har ett visst nyhetsvärde, men att toppa med det, verkar mer vara ett sökande efter bättre tittarsiffror än något annat.

4 kommentarer:

 1. Rätt kul var löpet på Expressen (eller var det Aftonbladet?) igår:

  Kungen hotad av religiös extremist.

  Visst, Pat Robertson är en knäppgök, men att uttrycka sig vulgärt är knappast ett hot.

  SvaraRadera
 2. TV4 borde inte ha gett en enda sekund i rutan åt denna idiot.

  Eller kanske det var bra att de visade eländet?

  Kanske någon av alla HBT hatare fick sig en tankeställare. Vill man bli som Pat?

  SvaraRadera
 3. Louise: förhoppningsvis slutar det med att framför allt Aftonbladet och Expressen, slår knut på sig själva - och ingen köper tidningarna. En utopi? Förmodligen.

  Bob: Tyvärr tror jag inte att något biter på de som hatar.

  SvaraRadera
 4. Hur kunde jag missa denna nyhet. Denna pastor är mycket tragikomisk, en pajas: detta har han sagt om feminismen:
  "The feminist agenda is not about equal rights for women. It is about a socialist, anti-family political movement that encourages women to leave their husbands, kill their children, practice witchcraft, destroy capitalism and become lesbians."

  Roligt.

  SvaraRadera