Leta i den här bloggen

25 augusti 2005

Munkhammar vs Lunby-Wedin (1-0)

Så här skrev jag igår i en kommentar på Motalliansens sida, apropå den debatt i Svt morgon i tisdags mellan Wanja Lundby-Wedin och Johnny Munkhammar:

Dessutom sa hon på fullaste allvar att: “människor i Sverige förstår att det lönar sig att arbeta för då får jag ta del av de här försäkringarna.” - vi ska alltså arbeta för att kunna betala in skatt, för att kunna ta del av försäkringar när vi blir arbetslösa…

Observera att Lundby-Wedin citatet ovan är ordagrant. Och så här skriver Johnny Munkhammar idag:

Tyvärr är det inte alls konstigt att de väljs om gång på gång trots resultaten. Tvärtom. Ju fler som görs beroende av staten - genom lön, ersättningar eller bidrag - desto fler kan de som styr staten bestämma över. En längre tid har en majoritet av de vuxna medborgarna i Sverige varit helt eller delvis beroende av staten för sin försörjning.

Och det är ju faktiskt ett beroende av staten Lundby-Wedin, mer eller mindre explicit uttalar i diskussionen, då hon säger att svenskar finner motivationen till att arbeta i de ersättningar man någon gång kan komma att behöva. Dessutom tycks hon underskatta det svenska folket då hon säger att lönen inte är den främsta drivkraften för jobb - eller är det ännu ett exempel på hur man klappar folk på huvudet och säger "duktig skattebetalare"?

1 kommentar:

  1. Svenskarna verkar ha oroväckande starkt förtroende för staten med tanke på hur de röstar.

    Eller så är de bara uppskrämda, så som du skriver i din blogg.

    Jag tycker det är dags att ingjuta mod och framtidstro i landets medborgare och företag.

    Det lär bli svårt så länge Wanja, Göran & Co har för mycket makt.

    SvaraRadera