Leta i den här bloggen

03 augusti 2006

Hack i häl

Att det numera är gratis att passera stockholms tullar har stötts och blöts i media och bloggar. Dock vill jag bara passa på att uppmärksamma de ovetande om att försöket inte bara ska finansiera en utbyggd trafikinformation för bussresenärerna (man får hoppas att bussminuterna inte är lika opålitliga som tunnelbanans där en minut kan vara två minuter. Eller fyrtio sekunder.) ; det ska inte heller bara finansiera en biogasfärja till och från Hammarby sjöstad (hurra skriker de boende på Lilla Essingen) - utan trängselskatteförsöket ska även finansiera fler övervakingskameror!

Dessutom ska övervakningskamerorna bli fler till antalet. Övervakningen av spårområden i tunnelbanan ska bli bättre, lovar han ( stadsdirektör Bosse Sundling, min anm.) Vid vissa stationer som bara har en utgång ska man också sätta upp kameror vid entréerna. (DN)

Lovar? Detta implicerar att detta med kameror per definition är något bra. Enligt vem undrar jag.

Å andra sidan kanske vi ska vara glada så länge det bara är kameror som SL förföljer oss med; inom en snar framtid införs RFID-kortet "SL Access" som färdbevis.

2 kommentarer:

 1. Med tanke på biltullarna är jag ytterst tacksam att jag intebor i Stockholm. Jag kanske inte är helt överens med dig om de negativa konsekvenserna av fler storebror-kameror. Men bara av nyfikenhet:

  insinuerar du att politikerna försöker mörka vad som ska hända med intäkterna? Jag är inte påläst så jag visste inte vad som gällde från början. Däremot tror jag itne att tullstationerna kommer att plockas ner i första taget. Ett försök som kommer att permanentas oavsett vilken regim som hamnar i stadsfullmäktige i höst - men jag hoppas att jag har fel.

  Skönt att se att ditt tangentbord fungerar, förresten. Dina fans har väntat! :-D

  SvaraRadera
 2. "insinuerar du att politikerna försöker mörka vad som ska hända med intäkterna"

  Njäe, men inte har de väl direkt slagit på de stora trummorna för att berätta hur de ska använda intäkterna (återkommer i ärendet).

  Dessutom har ju Stockholmsförsöket med stor sannolikhet gått back runt 2,7 miljarder (samhällsekonomiskt sett), varför försöket som sådant inte borde kunna finansiera till exempel övervakningskameror.

  http://www.stockholmsforsoket.se/upload/Rapporter/Ekonomi-näringsliv/Under/Samhällsekonomisk%20analys%20av%20Stockholmsförsöket%200618.pdf

  "Jag kanske inte är helt överens med dig om de negativa konsekvenserna av fler storebror-kameror. "

  Det kan vi diskutera en annan gång :)

  Och jo då, tangentbordet fungerar. Tangenterna är bara lite tröga...

  SvaraRadera