Leta i den här bloggen

22 juni 2006

DN och hybrisen

DN söker ekonomireportrar. Via Ams hemsida kan man läsa en platsannons på arton rader. På endast två av dessa får läsaren veta varför hon eller han bör söka jobbet, resterande rader berättar om vilken förträfflig tidning DN är och varför inte vem som helst kan söka detta åtråvärda jobb:

Som du förstår är detta inga jobb för nybörjare. Men om du vill ha direktörslön, tjänstebil och en massa kreativa fringisar, skicka ingen ansökan. Låt kraven stå i proportion till vad du kan leverera och sätt ambition framför en glassig attityd.
Och för att inga missförstånd ska uppstå så är texten författad av ingen mindre än Jan Wifstrand (om det verkligen är han som har skrivet är sekundärt, det är ju känslan av honom DN vill åt).

Tydligen så är DN, enligt Wifstrands annons, "ett av landets mest trovärdiga företag" - enligt vilken undersökning då undrar jag.

Det du skriver betyder något för både makthavare och den stora, breda allmänheten.
Borde inte allmänheten stå före makthavarna?

Är det inte dags att DN med Wifstrand i spetsen reviderar synen på sig själv Den självgodhet de allt oftare uppvisar är ett skäl så gott som något för mig att avsluta en en prenumeration som jag har haft i sexton år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar