Leta i den här bloggen

01 december 2005

Göran Persson och pronuntiatio

Ibland är det inte bara vad man säger som är det viktiga, utan hur man säger det. Följande sa Göran Persson i riksdagen under torsdagen ( hördes bland i annat Aktuellt) :

Jag har gjort det flera gånger, jag kan göra det en gång till så att Lars Leijonborg slipper sväva i okunnighet. Jag ber på mina egna vägnar, och hela regeringens vägnar om ursäkt för de misstag vi gjorde under dessa dramatiska dagar.

Inte bara tycker han att han redan har bett om ursäkt, utan han passar även på att ge en känga till Leijonborg - och det under en dag när regeringen har fått sin starkaste kritik någonsin.

Perssons pronuntiatio, uttal, bekräftar den arrogans som han så ofta förknippas med. I citatet ovan betonar han egna vägnar, hela regeringens vägnar och om ursäkt - detta görs dock med en röst som snarare, än en uppriktig ursäkt, visar en irritation över det uppkomna läget. Att Göran Persson pekar med hela handen är ju välbekant, men när kontexten inte tillåter honom att göra det är han allstå uppenbart besvärad.

1 kommentar:

  1. Han verkar helt slut, man undrar när ska han kasta in handduken.

    SvaraRadera