Leta i den här bloggen

21 september 2005

Latin Kings har förstått vad det handlar om [uppdaterad]

" Många ungdomar tror kanske att det räcker med att göra en sak, så fixar sig resten. Men det kanske inte är så, man måste jobba otroligt mycket med det man gör. Och det handlar inte om vad man gör.
Vi har jobbat hårt."

Latin Kings (nyheterna på Tv4) har förstått det många andra inte vill (in)se: för att uppnå mål krävs det hårt arbete. Alla har inte vare sig den vilja som krävs, eller den drivkraft som behövs - det är helt okej, och man kan må bra ändå. Men - och detta är viktigt - alla väljer sina egna prioriteringar.

Kanske har den som kommer från en välbärgad och studievan miljö, några fler fördelar än den som inte gör det. Självklart är det så. Men idag har faktiskt de flesta friska människor, en rättvis chans att själva välja inriktning på sitt liv. Detta är ju trion i Latin Kings ett tydligt bevis för. Men individens ansvar över sitt eget liv, tycks vara något som (s)krämmer många.

[Uppdaterad] Kjellbergsweden har också skrivit om ämnet. Här

3 kommentarer:

 1. Självklart är det så att du måste kämpa för att nå någonstans. Det är något av det viktigaste jag hoppas själv ha förmedlat till mina tonårssöner.
  Latin Kings är förresten mysiga killar, jag hade förmånen att intervjua dem för något år sedan. Helmysiga och duktiga, sköna killar.

  SvaraRadera
 2. Håller med om det du skriver. Har själv kommentarat ämnet:

  http://kjellbergsweden.typepad.com/fredric/2005/09/individens_eget.html

  SvaraRadera
 3. cv: inte bara är Latin Kings coola, utan säkert en inspirationskälla också.

  SvaraRadera