Leta i den här bloggen

29 januari 2006

Lättköpta Sjödinska poäng är bara - billiga

Att Anna Sjödin, ordförande i SSU, har varit i slagsmål vet snart varenda kotte. Vi vet att hon har skrikit rasistiska genmälen, svurit och burit sig illa åt. Eller, vet vi verkligen det? Jag vet det åtminstone inte; flera versioner av vad som hände på krogen Crazy Horse förekommer i tidningarna. Och på nyheterna kunde vi höra dels Sjödin, och dels krogvaktens version. Ord står mot ord.

Trots detta bloggas det för fullt om vad som har hänt, och många (även s-sympatisörer) fördömer Anna Sjödin. De som läser min blogg vet att min politiska färg är långt från rodnadens dito - men det föranleder mig inte att köpa billiga politiska poäng. Detta gäller uppenbarligen inte Henrik Brors:

Det (Stureplan, min anmärkning) är en låtsasvärld som ändå är lockande för många ungdomar eftersom den framstår som en snabb väg till lycka och framgång, som den framställs i medierna. Krogbråket kan i ett slag öka SSU:s trovärdighet bland de unga. Men om Anna Sjödin vill ha rollen som klasskämpe i den verkliga världen måste hon nog också visa att hon inte lockas att få vara med i låtsasvärlden vid Stureplan. Och i fortsättningen bara går dit för att agitera vid köerna utanför kändiskrogarna.
Varför inte ta reda på fakta innan man skriver: Crazy Horse ligger förvisso ett stenkast från Stureplan men där slutar också likheterna, varför Brors på detta hak inte lär finna några prinsessor på vift. Möjligtvis en eller annan prilla.

Kanske stämmer vaktens version, kanske inte. Kanske stämmer Anna Sjödins version, kanske inte. Innan jag vet, tänker jag inte heller uttala mig.

Länktips: Merit Wager , och Wille på The Libertarian In Room 101

2 kommentarer:

 1. Här får du ett uttalande:

  Jag har gått på krogen i 20 år och jobbat som DJ i 15 av dem. Därmed kan man lugnt säga att jag är på krogen ofta. Hur många gånger har jag sett övervåld av vakter eller att vakter kallar gäster för hora? Noll gånger.

  Senast jag blev utkastad från en krog var ca -85... så därför kan jag inte säkerställa statistiskt att jag aldrig skulle säga svartskalle om jag skulle bli utkastad. Men eftersom jag i nyktert tillstånd inte ens övervägt att säga ordet och aldrig sagt det under de stora antalet ggr jag varit full förefaller det osannolikt. Lika osannolikt är att Sjölin varit så otroligt korkad att hon kallat vakten för svartskalle, oavsett om hon drack saft eller tequila. Varför skulle det vara osannolikt? För rimligen använder en förbundsordförande inte sådana termer.

  Således: osannolikt att vakten sagt hora och osannolikt att Sjödin sagt svartskalle.

  Med en långrandig och egenhändigt hopknåpad logik... /Peter

  SvaraRadera
 2. För rimligen använder en förbundsordförande inte sådana termer.

  Det tror jag nog att vem som helst kan göra i och för sig.

  Ska dock bli intressant att få sig lite fakta till dels vad gäller detta.

  SvaraRadera