Leta i den här bloggen

27 januari 2006

DN och godtyckligheten (3)

Fortsättningen på DNs svulstigt uppslagna förstasida "storebror ser dig inte" från igår, fick en uppföljning idag (ej på nätet) - dock på en betydligt mer undanskymd plats. Tydligen har de avstängda kamerorna väckt huvudbry från flera håll, bland annat från Erik Slottner (fp) som tycker att "kameraövervakning är ett bra sätt att komma år kriminella personer".

Vidare står det i artikeln:

Från polisledningen framhålls att ett projekt har startats för att utreda om tillstånd för nya övervakningskameror ska begäras. Kommissarie Patrick Ungsäter, informationsansvarig för projektet, berättar att förhoppningen är att övervakningskameror ska finnas uppsatta på Medborgarplatsen och Stureplan inom ungefär ett år.
Gårdagens artikel innehåller 3464 tecken (inklusive blanksteg), medan den betydligt mer undanskymda och punkterande artikeln idag innehåller 989 tecken (inklusive blanksteg).

Att många tycker att det är bra med övervakning är allom bekant, det är bara att prata med sina bekanta så får man höra att man är mer eller mindre suspekt som fördömer det accelererande Bodströmsamhället. Inte bara suspekt är man, utan folk tenderar ibland att till och med bli aggressiva eftersom man tydligen vill ha ett samhälle som helt går i kriminalitetens tecken. Nu kan jag tycka att det är folks förbannade skyldighet att ta reda på vad som händer där ute; att inte bara tro att övervakning är en kamera på NK. Men, nu gör ju de facto folk inte det (och i ärlighetens namn kanske man inte hinner ha full kunskap om allting här i världen) - och vad ska man tro när DN skriker ut att Storebror inte ser dig.

1 kommentar:

  1. Dennis Nilsson30/1/06 05:42

    Ny artikel i DN "Bodström tycker inte ökad övervakning hotar integriteten". Kunde lika bra varit en megafon och betald annonsplats för (s) och Bodström. Och fräckt att bara intervjua Johan Pehrson från (fp), då han är en välkänd stöttepelare till Bodström.

    http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=517211

    Sverige har nu haft demokrati i snart 80 år. Ifall det skall ha en fortsättning så har media som Dagen Nyheter ett stort ansvar att låta alla parter komma till tals, och inte vara en megafon åt ena parten.

    SvaraRadera