Leta i den här bloggen

11 juli 2005

Terrorism 2

Av någon outgrundlig anledning har min blogg angående terrorattacken i London blivit föremål för diskussion, där man menar att jag har ett alltför naivt och typiskt västerländskt tänkande angående detta. Tydligen problematiserar jag också för lite, och sätter inte in attacken i en kontext där jag ifrågasätter varför det utfördes terrorattacker. Dessutom verkar man tro att jag sätter likhetstecken mellan de muslimer som är al-Qaidaanhängare, och alla andra muslimer.

Och jag som trodde att jag uttryckte en högst mänsklig tanke, och rädsla. Inte heller fördömer jag alla muslimer - tvärtom. När jag skriver "alla" implicerar inte detta en vit, kristen, västerlänning utan alla som kan tänkas vara på fel plats vid fel tillfälle. Och såvitt jag vet så har det inget med vare sig religion eller hudfärg att göra.

1 kommentar:

  1. Amen, sister. Men jag ser inte att du på din blogg skriver om attacker i andra länder, jag antar för att vi inte behöver känna den här rädslan när det händer "någon annanstans". London är vi, New York är vi, Paris är vi, Stockholm är vi.
    Men? Irak är inte vi. Nordkorea är inte vi. Guatemala är inte vi.
    Eller.

    SvaraRadera