Leta i den här bloggen

28 juli 2005

Ropen skalla; eget rum åt chefen

Solidaritesbegreppet till trots visar en undersökning som Ledarna, genom Temo, har utfört, att det är i offentlig sektor som cheferna helst vill sitta i eget rum utan insyn. Varför chefer i det offentliga inte är mer benägna att släppa tanken om eget rum, och därmed också bidra till att uppluckra hierarkitänkandet på arbetsplatserna framkommer emellertid inte. Därom kan vi bara spekulera. Trist bara att man i det offentliga har svårt att släppa ett djupt rotat, och förlegat tänkande.

Cheferna i det privata näringslivet är emellertid på rätt väg, och att de ser sina anställda som sina jämlikar vittnar ju Temos undersökning om. Kanske har man inte heller lika mycket att dölja.

3 kommentarer:

 1. Intressant undersökning, stämmer nog. Men eget rum kan ju vara bra på vissa arbetsplatser. Jag arbetar på kontor, och har ett eget rum, precis som alla andra på avdelningen. Cheferna har ett något större rum. Rummen beror mycket på att vi har ganska många telefonkonferanser varje dag, och då är det nödvändigt att kunna stänga om sig.
  Annars är det väl en smaksak.

  SvaraRadera
 2. Jo, men det intressanta i undersökningen var ju de facto att det var cheferna i offentlig sektor som i högre grad föredrog egna rum. Har de fler telefonkonferenser? Det har jag svårt att tro.

  SvaraRadera
 3. Ack den som hade en chef med vett att hålla sig på eget rum... Och då talar jag om den privata sektorn, ett större familjeföretag. Svågerpolitiken i det privata som gör de största nötter till chefer är ett ofantligt mycket större problem än cheferna i det offentliga som har bra mycket mindre makt över sina anställdas villkor.

  SvaraRadera