Leta i den här bloggen

26 april 2006

Ve den journalist som är gift med en moderat [uppdaterad]

När Johan Croneman i dagens tv-krönika i DN sågar det nya Svt-programmet "Folkvald", med David Batra och Elin Ek, ställer han sig frågan (ej på nätet):


Förresten: Ingen på SVT som har problem med att David Batra gör politisk tv inför valet och att hans fru, Anna Kinberg Batra är moderat riksdagskandidat? Och förresten, igen: Varför står det inte i presentationen av Batra att han är anställd i det pr-bolag som hans fru driver? Glömde man det?
Efter Kent Asps debattartikel i gårdagens DN, där det står att: "Journalisterna placerar sig klart mer till vänster än vad allmänheten gör ", blir Cronemans försök till - ja vad? - ganska fånigt. Dessutom säger han mer eller mindre explicit att David Batra går i sin frus koppel, och antas därför inte kunna ha en egen åsikt.

Dessutom 2, genom att skriva " 'Grynet' och Batra kan dra folk...", fövandlar Johan Croneman, Elin Ek till just hennes alter ego "Grynet". Och eftersom det inte är en roll hon har i "Folkvald", är det obegripligt att Croneman använder det epitetet.

[Uppdaterat] Ett totalt hjärnsläpp gjorde att jag skrev Henrik Brors istället för Croneman. Insåg detta när jag gick in på Resumé.

2 kommentarer:

  1. Det är väl förståeligt att man inte går runt och skryter om att vara gift med en figur som Anna Kinberg, som fått ge namn åt en variant på Epimenides paradox, Kinbergs paradox: "Tåckålmaje e smataje un lantisaj, tyckeja". Det PR-bolaget kan nog inte verka utanför tullarna...

    SvaraRadera
  2. "en figur som Anna Kinberg"

    Så kan man ju också uttrycka det :).

    Fast jag tycker ju förstås inte att man ska behöva redovisa vem man är gift bara för att man är känd från TV

    SvaraRadera